010 – 2040 488     SPOED 06 – 5141 6680 praktijk@aleidaverloskunde.nl

Anticonceptie

Na de bevalling is het belangrijk om over anticonceptie na te gaan denken, je kan namelijk weer zwanger worden. Wij adviseren om in het eerste jaar na de bevalling niet zwanger te worden, zodat je lichaam goed kan herstellen. Wij geven advies over anticonceptie en wij plaatsen spiraaltjes. Iedereen is welkom, ook vrouwen die nog nooit zwanger zijn geweest.

Borstvoeding

Tijdens het geven van borstvoeding kan de menstruatie soms uitblijven en is het lastig te voorspellen wanneer je een eisprong hebt. Het is belangrijk dat je je daarom goed beschermt tegen een zwangerschap. Als je borstvoeding geeft, kun je niet alle vormen van anticonceptie gebruiken, omdat daardoor de productie kan afnemen. De vormen van anticonceptie die mogen tijdens de borstvoeding vind je op www.anticonceptie.nl.

Flesvoeding

Als je flesvoeding geeft aan je kindje dan kan je alle vormen van anticonceptie gebruiken. Bij flesvoeding komt de menstruatie vaak na 6 weken weer op gang. Je kan dus 4 weken na de bevalling weer een eisprong hebben. Lees je goed in en besluit dan welke vorm van anticonceptie goed bij jou past.

Bescherm je direct na de bevalling goed, gebruik condooms om jezelf te beschermen indien je nog niet bent gestart met een andere vorm van anticonceptie.

Wij geven advies en plaatsen spiraaltjes

Contact opnemen