Borstvoeding

Iedereen kent het advies: Borstvoeding is het beste wat je kunt geven! Daar zijn wij het bij praktijk Aleida volledig mee eens.

Borstvoeding geven is een natuurlijk proces voor elke vrouw. Het is de perfecte voeding voor je kind, omdat het eiwitten, koolhydraten en vetten in de je juiste verhouding bevat. Maar wat het uniek maakt is dat het antistoffen bevat die helpen bij de ontwikkeling van het afweersysteem van jouw kind en zorgen voor bescherming en vermindering van allergieën.

Daarbij verkleint het geven van borstvoeding de kans op baarmoeder- eierstok en borstkanker bij moeder

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te bedenken om borstvoeding te geven.

In Nederland start ongeveer 75-80% van de vrouwen met het geven van borstvoeding. Helaas daalt dit percentage erg snel en is na 3 maanden slechts 30%. Om volledige borstvoeding tot 6 maanden te ondersteunen bieden wij een gratis informatieavond aan specifiek over borstvoeding. Deze avond wordt gegeven door Diana Hoogerboord een lactatiekundige uit de regio. De avond is elke 6 weken en vind plaats in de avonduren op de praktijk. Vraag er naar op het spreekuur.

Wanneer je meer specifieke informatie wilt over het geven van borstvoeding, kun je tegenwoordig ook een borstvoedingscursus volgen. En natuurlijk kun je ook bij ons terecht met vragen! Wij zijn in het bezit van het certificaat 'Zorg voor Borstvoeding'. Dit certificaat behaal je wanneer je voldoende vakkundigheid en zorg voor cliënten rondom het geven van borstvoeding in huis hebt. Voor uitgebreide informatie hoe Aleida omgaat met borstvoeding, kun je ons Borstvoedingsbeleid  doorlezen.

Borstvoedingscursus:
Lactatiekundige Praktijk Vlaardingen: 06 23804758
Careyn Kraamzorg:                             088 1239999   
Kraamzorg de Eilanden:                      0181 391440  

Ook zijn er voldoende sites waar je met je vragen terecht kan.

www.borstvoeding.nl                         Overkoepelende site van de verenigingen
www.vbn.borstvoeding.nl                  Borstvoedingsvereniging VBN
www.lll.borstvoeding.nl                      Borstvoedingsvereniging LLL
www.minvws.nl                                  Wetten over borstvoeding en werken

Als je om medische of persoonlijke redenen geen borstvoeding gaat geven of als borstvoeding ondanks goede begeleiding niet lukt, is flesvoeding een goed alternatief. Ook dan zullen we je natuurlijk steunen en je voorzien van goede adviezen over kunstvoeding.