Kraamzorg en Centrum voor Jeugd en Gezin

IMG_9605.jpgZoals u begrijpt hebben wij het welzijn van de aanstaande moeder in de zwangerschap, maar ook het welzijn van de nieuwe moeder en haar kindje na de bevalling hoog in het vaandel staan. Heel belangrijk hierbij is de samenwerking tussen verloskundige en kraamverzorgende tijdens de kraambedperiode. Wij zijn dan ook van mening dat de verse moeder en vader niet zonder kraamzorg kunnen.

Kraamzorg  

De taken van de kraamverzorgende zijn onder andere jullie leren de baby te verzorgen en zij helpt u bij de borstvoeding. Zij doet dagelijks controles om te kijken of moeder goed herstelt na de bevalling. Ook controleert zij het kind op onder andere het gewicht, de temperatuur, de plas- en poepluiers en de alertheid om te beoordelen hoe het met jullie kindje gaat. De verloskundige beoordeelt deze controles tijdens haar bezoek.
Een kraamverzorgende blijft ongeveer 8 dagen na de bevalling.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Na het kraambed dragen wij de zorg over aan het centrum voor jeugd en gezin (CJG) en worden zij jullie nieuwe aanspreekpunt. Zij komen binnen 3 weken na de bevalling bij jullie thuis op bezoek om het een en ander uit te leggen over verdere controles op het consultatiebureau. Het cjg neemt zelf contact met jullie op om een afspraak te maken. Heeft u vragen, dan zijn zij te bereiken via 010-273 00 22 of kijk op de site www.cjgschiedam.nl