010 – 2040 488     SPOED 06 – 5141 6680 praktijk@aleidaverloskunde.nl

Miskraam

De eerste 16 weken zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een vruchtje. Wanneer de zwangerschap niet goed ontwikkelt gedurende deze periode, kan dit resulteren in een miskraam. Hiermee zorgt de natuur ervoor dat er geen verdere ontwikkeling kan plaatsvinden. In sommige gevallen reageert de baarmoeder hier op met krampen en ruim helderrood bloedverlies, meer dan een menstruatie. In andere gevallen kan het zijn dat je niks merkt van de miskraam en er pas tijdens de echo achter komt, wanneer blijkt dat er geen hartactie te zien is. Ondanks dat een miskraam een natuurlijk proces is, kan het ook een ingrijpend proces zijn. Wij zullen ons best doen om hier zo goed mogelijk bij te begeleiden en bespreken de opties met je op de praktijk.

Na een miskraam

Na een miskraam mag je gewoon weer zwanger worden. Het advies is om te wachten met gemeenschap tot het bloedverlies volledig gestopt is. In de regel geldt dat één miskraam geen verhoogde kans geeft op het krijgen van een miskraam in de toekomst. Maar liefst 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam.

Of je behoefte hebt aan een nieuwe zwangerschap en wanneer, kan alleen jij bepalen. Mogelijk heb je langer de tijd nodig om je miskraam te verwerken of zou je hier hulp bij willen. Op https://www.nienkecoacht.nl/ kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden om hier hulp bij te krijgen.

Bel ons na een miskraam

Contact opnemen