010 – 2040 488     SPOED 06 – 5141 6680 praktijk@aleidaverloskunde.nl

Centering Pregnancy

Binnen onze praktijk kun je kiezen voor één op één afspraken of groepsbijeenkomsten. Tijdens de Centering Pregnancy krijg je 17 uur meer zorg, zodat er uitgebreider gesproken kan worden over verschillende onderwerpen. Dit doe je met een groep zwangeren die even ver zijn als jij.

Wil je mee doen met een Centering groep of wil je meer informatie? Geef dit dan aan bij de verloskundige die je intake doet.

Intakegesprek

Tijdens de intake, bespreken wij met jou twee verschillende vormen van zwangerschapscontroles:

  • De eerste vorm zijn individuele afspraken, zoals benoemd bij zwangerschapscontroles.
  • De tweede vorm van zorg zijn groepsafspraken (Centering Pregnancy). Gedurende de zwangerschap zal je op vaste momenten met een groep zwangeren van maximaal 10-12 personen bijeenkomen. Alle zwangeren in de groep zijn ongeveer op hetzelfde moment uitgerekend. De groepsafpraken duren twee uur per afspraak.

Voordelen

De voordelen van Centering Pregnancy:

  • Je krijgt 17 uur meer zorg.
  • Er worden meer onderwerpen besproken.
  • Ervaringen delen en leren van elkaar.
  • Je ziet tijdens de zwangerschap één vaste verloskundige tot 36 weken

Bijeenkomsten

Je krijgt de data van de Centering Pregnancy bijeenkomsten mee aan het begin van de zwangerschap. De bijeenkomsten hebben een vaste structuur:

  • Het eerste half uur meet je je bloeddruk en gewicht. Bij de verloskundige wordt er gekeken of je buik goed groeit en er wordt naar het hartje geluisterd. Het eerste half uur is er ruimte om iemand mee te nemen. Na dat half uur gaan we verder met de groep.
  • In de 1,5 uur die nu volgt worden verschillende onderwerpen besproken. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsklachten, de bevalling en de voorbereiding op het krijgen van een kindje.

Het is vastgelegd in de wet dat je werkgever je vrij moet geven voor het volgen van deze groepsbijeenkomsten.

Zien we jou binnenkort bij ons?

Meld je aan!